Vanen info

Aan alle judoka´s van 6 tot en met 14 jaar

In een wat kleinere omgeving kan de judoka kennis maken met wedstrijdjes doen. Ontdekken en plezier maken staan voorop! Bij de het vanentoernooi kun je de spelregels leren, is er een scheidsrechter en jurytafel bij de mat en oefen je in hoe het in een echte wedstrijd gaat. Het gaat niet om de medailles, maar om het behalen van vanenpunten. Iedere deelnemer behaalt punten om zo uiteindelijk een honderdtal punten te verzamelen. Bij ieder vijftigtal (50, 100, 150 enz) behoort een vaantje.

Wat is een vanentoernooi ?

Een vanentoernooi is een serie van wedstrijden, die bedoeld zijn voor judoka´s die geen of nauwelijks ervaring hebben met wedstrijden (beginners). Maximaal groene-band.

Wat is een vanen+toernooi ?

Het vanen+toernooi is een serie van wedstrijden, die bedoeld zijn voor judoka’s die al wat meer wedstrijdervaring hebben. Het toernooi staat open voor de judoka die in de categorie -12 al de zwarte vaan heeft gehaald en de judoka die valt in de
categorie -15 t/m bruine-band.

Hoe gaat het in zijn werk ?

Het is de bedoeling om tijdens deze wedstrijden zoveel mogelijk punten te behalen.
Elke 50 punten levert een vaan op. Deze vanen hebben de kleuren van de judobanden.
Het vanen+ toernooi gaat verder met een bronzen, zilveren en gouden vaantje.

Hoe lang duren deze toernooien ?

Het eerste blok is van 09:00 uur t/m 10:30 uur, 2e van 10.45 uur t/m 12.15 uur en 3e van 12.30 uur t/m 13.30 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan dit aangepast worden. De poules worden niet groter dan 7 judoka´s. Je speelt dus maximaal 6 wedstrijden per keer. Judoka’s worden voor elk vanentoernooi opnieuw gewogen.

Wedstrijdjudo.

Bij Wedstrijdjudo zult je jezelf gaan meten in een competitie. Voor velen is dit een echte uitdaging, fysiek en mentaal, waar je veel van leert. Als beginnende judoka zult je beginnen met het leren verliezen en leren winnen van wedstrijden. Wedstrijdjudoka’s zijn lid van de JBN (judobond Nederland) en zijn in het bezit van een judopaspoort/app. Speciale interne toernooien zorgen ervoor dat de jeugd kennis kan maken met het principe van wedstrijdjudo. Deze worden gemiddeld eens in de twee maanden georganiseerd. Ook voor ouders is dit een uitstekende gelegenheid om eens te kijken wat wedstrijdjudo inhoudt. Vraag de organisatie naar de mogelijkheden.

Inschrijven

Wil je als club aansluiten bij Judo De Liemers en deelnemen aan de vanentoernooien,

stuur dan een mail naar: Judo de Liemers

Inschrijven/deelnemen kun je dan via je club, inschrijving voor het volgende vanentoernooi kan t/m 21 september. Inschrijfformulier

Sporthal “De Kolkstede”,
Kolkstedeweg 5,

7037 CT, Beek Gem Montferland

Kijk hier voor vanenpunten bijgewerkt t/m 09 juni 2024

Kloppen de punten niet! Stuur dan een mail naar: Judo de Liemers